contactus opt

Farsangi hidegtál

A farsang egy hosszabb időszak, pontosan a vízkereszttől (január 6) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó periódus elnevezése. Nem köthető keresztény ünnephez, inkább népi hagyományokból gyökeredzik. Nagy vigadalmak, mulatságok, bálok és népi ...

Céges záró vacsora

A vállalatok részéről - nagyságtól vagy profiltól függetlenül – általában minden év decemberében megrendezésre kerül egy céges záró vacsora, ami több szempontból is fontos a vezetőknek és munkatársaknak egyaránt.

Egy céges záró vacsora elsődleges célja, ...

Kiszállítás, házhozszállítás

Céges rendezvény, állófogadás, meglepetés buli, esküvő, legénybúcsú, születésnap, névnap, gyerekzsúr, szalagavató, ballagás, karácsony, szilveszter vagy csak egy baráti összejövetel?

Ha étel rendelés, akkor válassza bizalommal a HIDEGTÁLKIRÁLYT!

...
Általános Szerződési Feltételek

1.) ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK, FELTÉTELEK:

1.1. A Permanent Reliance Kft. Hidegtálkirály (telefonszám: 06/70-385-85-96, e-mail: info@hidegtalkiraly.hu, adószám :24333191-2-42, cégjegyzékszám : 01-09-172609) a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága által vezetett ...

A rendelés menete

Nálunk regisztráció nélkül is leadhatja a rendelését és csak 1 percet vesz igénybe!

Termék kiválasztása

Válassza ki a vásárolni kívánt terméket webáruházunkban. 

Itt különböző információkat láthat az adott termékről. Válassza ki a termék ...

Jogi nyilatkozat

Szerződéskötés - A polgári jog szerződésekre vonatkozó általános meghatározása tökéletesen alkalmazható az elektronikus kereskedelmi kapcsolatok során létrejött szerződésekre. Szigorúan az ügylet természetét vizsgálva, tulajdonképpen távollevők ...

GYIK

A Hidegtálkirály telefonos ügyfélszolgálata reggel 8 órától este 18 óráig érhető el, a hét minden napján.

Milyen időintervallumban szállítjuk ki a megrendelt termékeket?

Az év 365 napjában 8 és 18 óra között.

Megoldható egyéb időpont is?

Igen! ...

Gluténérzékenység

 

A gluténérzékenység napjainkban egyre nagyobb problémát okoz, mivel a népesség jelentős hányadát érinti ez az egészségügyi rendellenesség.

A glutén a búza, az árpa és a rozs magjában található agresszív fehérje, ami nagyon sok embernél autoimmun ...

Szalagavató

 

A szalagavató a diákok életében az egyik legmeghatározóbb esemény, áttételesen ugyan, de valójában a gyermekkor végét jelenti.

A szalagavató hagyománya összefonódik a ballagással, ami Selmecbányáról indult ki. Ott búcsúztak először a diákok az ...

Ballagási hidegtálak

"Régi harcok, régi kopott könyvek

Derû, mosoly, néha fájó könnyek

Múlik minden, suhannak az évek

Búcsút intünk fájó diákévek."

(Hemingway)

A Ballagás története

 

A ballagás hazánkban a XIX. század második felében kezdődött. 

Egy ...

Diplomaosztó

 

A diplomaosztó ünnepség az a szertartás, melyet az adott felsőoktatási intézmény szervez, hogy végzős hallgatói ünnepélyes keretek között vehessék át diplomájukat.

Ebből adódóan a családok életében óriási eseménynek számít gyermekük diplomaosztó ...

Nőnap

A Nőnap ünneplésének egyetlen hátránya – akár céges, akár otthoni ünneplésről van szó -, hogy a nőket nem lehet bevonni az előkészületekbe. Így a lehetőségek beszűkülni látszanak, ennek ellenére nincs ok az elkeseredésre.

Hidegtálrendeléssel, házhoz ...

Valentin-nap

Szent Valentin a szerelmesek védőszentje. Megünneplésére világszerte minden évben február 14. napján kerül sor. A Valentin nap megünneplése ma már hazánkban is elterjedt szokás.

Magyarországon csak a XX. század legvégén vált ismertté a Valentin nap, ...

Eljegyzés

 

Az eljegyzés két ember között a közös házasságukra tett ígéretet jelöli. Legtöbbször az eljegyzés után – bizonyos idő elteltével – sor kerül az esküvőre.

Napjainkban már csupán szokásként él az eljegyzés szertartása, hiszen semmilyen törvény nem ...

Esküvő

Napjainkban egyre gyakoribb megoldás esküvő alkalmával a násznép vendégül látása hidegkonyhai megoldással. A hidegtál és saláta nem csak alkalomhoz illően elegáns, de friss, egészséges, és sokféle ízlést képes egyszerre kiszolgálni.

Az esküvő egy jogi ...

Anyák napja

Az anyák napja az egyik legkedvesebb ünnep az évben. Globálisan szinte mindenhol megünneplik.

Hazánkban az anyák napja május első vasárnapján van. Ilyenkor illő az édesanyákat felmenteni a szokványos házimunkák alól. A gyerekek és az édesapa karöltve ...

Húsvéti hidegtálak

A húsvét a keresztény világ egyik legfontosabb ünnepe, mely alkalommal a hívők Jézus feltámadását ünneplik.

A Biblia szerint Jézus megváltotta az emberiség összes bűnét a kereszthalál által, majd a halál felett is győzedelmeskedett a feltámadásával. Ezt ...

Pünkösd

A pünkösd keresztény ünnep, mely napon a hívők a Szentlélek kiáradását ünneplik meg. Minden évben húsvét után a 7. vasárnapon és hétfőn kerül megünneplésre.

A katolikus hit szerint a pünkösd jelenti a húsvéti misztérium beteljesedését. Éppen ezért a ...

Márton nap

A Márton nap kifejezetten magyar ünnep, november 11-én tartandó. Napjainkban a november 11-éhez legközelebb eső hétvége a Márton napi vásárok és programok időszaka.

Hagyományosan a Márton nap az adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor nem csak ...

Mindenszentek

A mindenszentek ünnepe és a halottak napja sok ember számára összemosódik, mivel egymást követő napokon van, november 1-én és 2-án.

Mindenszentek napja hagyományosan november első napja, ez az összes üdvözült lélek ünnepe, továbbá azokat a szenteket ...

Mikulás

Mikulás napja december 6-án van, mint ahogy azt minden gyermek nagyon jól tudja, hiszen aznap reggelre ébredve megtalálják az ajándékaikat, amit a Mikulás hozott számukra.

Napjainkban a Mikulás a legenda szerint Lappföldön él. Minden évben ...

Karácsony

A karácsony a keresztények számára Jézus születésének ünnepe, ám nem csak a vallásos emberek számára fontos ez az időszak, hiszen az egész világ a szeretet ünnepeként éli meg. A karácsony globálisan a legjelentősebb, a legszélesebb körben megült ünnep.

...
Karácsonyi ételek és szokások

A karácsony nem csupán egyetlen ünnepet, hanem egy egész ünnep-sorozatot jelöl, melyről a legtöbb embernek a szeretet, a vendégjárás, az ajándékozás és az evés-ivás jut eszébe.

Van néhány karácsonyi szokás, ami évszázadokon keresztül fennmaradt. Ilyen ...

Szilveszter

A szilveszter a világ nyugati felén minden ember számára az év lezárását és az új év kezdetét jelöli, mely köré hagyományok sora kötődik.

Az év utolsó napja, egyben az év zárása a szilveszter elnevezést I. Szilveszter pápa után kapta, aki a IV. ...

Üzleti vacsora illemtana

Az üzleti ebéd vagy vacsora régóta hagyományosan bevett szokás üzletfelek között, mely alkalmat ad a kapcsolatok megalapozására, illetve konkrét szerződések megbeszélésére.

Egy üzleti vacsora mindenképpen előzetes tervezést kíván, főként a vacsorát ...

Rendezvények, események, party szervíz, catering

Rendezvények, különleges események, esetleg saját házi buli, vagy céges parti, évzáró? Sok éves tapasztalat a party szervíz, catering terén.

Önnek a HIDEGTÁLKIRÁLYRA van szüksége!

Friss hidegtálak, saláták óriási választéka található meg kínálatunkban. ...

Halotti tor

Halotti tor alkalmával válassza a vendéglátás legkényelmesebb és legegyszerűbb módját, rendeljen hidegtálat házhoz szállítással.

A javaslat oka roppant egyszerű. Halotti tor előtt a család kimerült a lelki bánat és a sok ügyintézés miatt. A halotti ...

Bankkártyás fizetési tájékoztató:
simple logo opt
visa mc amex simple opt
Az online bankkártyás fizetést fejleszti és üzemelteti:
otpmobil opt

erzsebetutalvany

 
 
 

joginyilatkozatSzerződéskötés - A polgári jog szerződésekre vonatkozó általános meghatározása tökéletesen alkalmazható az elektronikus kereskedelmi kapcsolatok során létrejött szerződésekre. Szigorúan az ügylet természetét vizsgálva, tulajdonképpen távollevők közötti kereskedelmi szerződések jönnek létre a felek között. Aki internetes boltot nyit, annak az ügyfelek számára online módon elérhetővé kell tennie, milyen feltételek mellett vállalja az értékesítést.

Mivel ezeket a feltételeket a kereskedő saját maga, egyoldalúan határozza meg, általános szerződési feltételek lesznek, és célszerű kihasználni az ebben rejlő előnyöket is. Az egyik ilyen előny, hogy a kereskedő határozhatja meg, hogy belföldi jogvita esetén a hozzá közel eső bírósághoz lehessen fordulni. A kereskedőnek biztosítania kell, hogy az ügyfél a megrendelés elküldése előtt egyszerűen megvizsgálhassa, hogy a megadott adatokban elírt-e valamint, és ha szükséges, azt kijavíthassa. A kereskedő pedig a hozzá beérkezett megrendeléseket köteles haladéktalanul visszaigazolni. Ehhez kapcsolódó, de a gyakorlatban gyakran nem érvényesíthető szabály, hogy a visszaigazolásnak legkésőbb 48 órán belül potenciálisan elérhetővé kell válnia az ügyfél számára, azaz emailes visszaigazolás esetén ennyi időn belül a postafiókjába be kell kerülnie a visszaigazolásnak.

Ennek elmulasztásának egyelőre nem sok gyakorlati szankciója van, mert ugyan megszűnik az ajánlati kötöttsége az ügyfélnek, de egyrészt ha a tipikus esetet nézzük, az ügyfél nem ajánlatot tesz, hanem elfogadja azt, másrészt pedig ha ajánlatot tenne is az ügyfél, az ajánlati kötöttség a kereskedő általi elfogadással megszűnik, mivel a szerződés létrejön. A visszaigazolás pedig csak akkor volna elfogadás a kereskedő részéről, ha emailben kötnének szerződést a felek. Erre az utóbbi esetre pedig ezek a szabályok egyébként sem vonatkoznak.

A fogyasztó elállási joga

A fogyasztókat részletesen, írásban tájékoztatni kell az őket minden internetes kereskedelmi forma esetén megillető elállási jogáról. A fogyasztó nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől. Ezt a nyolc munkanapot csomagküldés esetén az áru átvételétől kell számítani. Szolgáltatás esetén a határidőt a szerződéskötéstől kell számítani, de a letöltéses szolgáltatások esetén ennek nincsen jelentősége, mert az elállási jogot e téren nem kell biztosítani. Ha a kereskedő a fogyasztót nem tájékoztatja az elállási jogáról, a nyolc munkanapos határidő három hónapra bővül.

Csomagküldést érintő elállás esetén általában a fogyasztó köteles a termék visszaküldésével kapcsolatos költségeket állni, de ezen felül a szabály szerint semmilyen más díj vagy költség fizetésére nem köteles. Legkésőbb harminc napon belül a teljes díjat vissza kell fizetni a fogyasztónak. Ha a kereskedő a kiszállítás díját külön számítja fel, és külön, mint közvetített szolgáltatást jelöli a számlán, ennek a visszatérítésére nem köteles. Ilyen esetben lehet azt mondani, hogy a kiszállítás egy önálló szolgáltatás, önálló szerződéssel, csak a kettő díja jelent meg egy számlában. A kiszállításra vonatkozó önálló szerződéstől viszont azért nem állhat el a fogyasztó, mert az olyan szolgáltatás, amit már teljesítettek az elállási határidő lejárta előtt ez az eset pedig ki van véve az elállási jog hatálya alól. A gyakoribb eseteket, amikor nem lehet az elállási joggal élni (a teljesség igénye nélkül):

  1. az árverésen kötött szerződés;
  2. rendszeres házhoz szállítása élelmiszereknek, mindennapi fogyasztásra szolgáló áruk esetén;
  3. szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a kereskedő a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
  4. olyan áru értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;
  5. a fogyasztó személyéhez kötött, illetve utasításai alapján vagy egyedi megrendelése (kifejezett kérésére) előállított áru;
  6. olyan áru, amely "természeténél fogva nem szolgáltatható vissza";
  7. gyorsan romlandó áru;
  8. hang-, illetve képfelvétel és szoftver esetén, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta (letöltés esetén a 3. pont miatt nem lehet elállni!);
  9. sajtótermékek (hírlap, folyóirat és időszaki lap) terjesztésére kötött szerződés esetén;
  10. szerencsejáték-szerződés esetében.
Scroll to top

Bankkártyás fizetési tájékoztató:
simple logo opt
visa mc amex simple opt
Az online bankkártyás fizetést fejleszti és üzemelteti:
otpmobil opt