Termék kereső

contactus opt2

Pályázatok

Kedvezményezett neve: PR Novum Kft.

A projekt címe: Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelprogram

A projekt célja:

A hitelprogram az Európai Unió által biztosított, a Covid19-világjárvány és társadalmi következményei okozta válság ...

OTP SZÉP Kártyás fizetés

Tisztelt Vásárlóink!

 

Webáruházunk termékei OTP Szép kártyával is fizethetőek!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Kormány a 617/2021. (XI. 8.) Korm. rendeletével (továbbiakban Kormányrendelet) 2022. szeptember 30-ig ...

Kosar info

Rendelés minimális értéke!

Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat,hogy webáruházunkban a rendelés minimális értéke
20 000 Ft!

Kiszállítási információk

A kiszállítással kapcsolatos információk megtekintéséhez kattintson ide!

Vásárlói tájékoztató a ...

Farsangi hidegtál

A farsang egy hosszabb időszak, pontosan a vízkereszttől (január 6) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó periódus elnevezése. Nem köthető keresztény ünnephez, inkább népi hagyományokból gyökeredzik. Nagy vigadalmak, mulatságok, bálok és népi ...

Céges záró vacsora

A vállalatok részéről - nagyságtól vagy profiltól függetlenül – általában minden év decemberében megrendezésre kerül egy céges záró vacsora, ami több szempontból is fontos a vezetőknek és munkatársaknak egyaránt.

Egy céges záró vacsora elsődleges célja, ...

Kiszállítás, házhozszállítás

Céges rendezvény, állófogadás, meglepetés buli, esküvő, legénybúcsú, születésnap, névnap, gyerekzsúr, szalagavató, ballagás, karácsony, szilveszter vagy csak egy baráti összejövetel?

Ha étel rendelés, akkor válassza bizalommal a HIDEGTÁLKIRÁLYT!

...
A rendelés menete

Nálunk regisztráció nélkül is leadhatja a rendelését és csak 1 percet vesz igénybe!

Termék kiválasztása

Válassza ki a vásárolni kívánt terméket webáruházunkban. 

Itt különböző információkat láthat az adott termékről. Válassza ki a termék ...

GYIK

A Hidegtálkirály telefonos ügyfélszolgálata reggel 8 órától este 18 óráig érhető el, a hét minden napján.

Milyen időintervallumban szállítjuk ki a megrendelt termékeket?

Az év 365 napjában 8 és 18 óra között.

Megoldható egyéb időpont is?

Igen! ...

Szalagavató

 

A szalagavató a diákok életében az egyik legmeghatározóbb esemény, áttételesen ugyan, de valójában a gyermekkor végét jelenti.

A szalagavató hagyománya összefonódik a ballagással, ami Selmecbányáról indult ki. Ott búcsúztak először a diákok az ...

Ballagási hidegtálak

"Régi harcok, régi kopott könyvek

Derû, mosoly, néha fájó könnyek

Múlik minden, suhannak az évek

Búcsút intünk fájó diákévek."

(Hemingway)

A Ballagás története

 

A ballagás hazánkban a XIX. század második felében kezdődött. 

Egy ...

Diplomaosztó

 

A diplomaosztó ünnepség az a szertartás, melyet az adott felsőoktatási intézmény szervez, hogy végzős hallgatói ünnepélyes keretek között vehessék át diplomájukat.

Ebből adódóan a családok életében óriási eseménynek számít gyermekük diplomaosztó ...

Nőnap

A Nőnap ünneplésének egyetlen hátránya – akár céges, akár otthoni ünneplésről van szó -, hogy a nőket nem lehet bevonni az előkészületekbe. Így a lehetőségek beszűkülni látszanak, ennek ellenére nincs ok az elkeseredésre.

Hidegtálrendeléssel, házhoz ...

Valentin-nap

Szent Valentin a szerelmesek védőszentje. Megünneplésére világszerte minden évben február 14. napján kerül sor. A Valentin nap megünneplése ma már hazánkban is elterjedt szokás.

Magyarországon csak a XX. század legvégén vált ismertté a Valentin nap, ...

Eljegyzés

 

Az eljegyzés két ember között a közös házasságukra tett ígéretet jelöli. Legtöbbször az eljegyzés után – bizonyos idő elteltével – sor kerül az esküvőre.

Napjainkban már csupán szokásként él az eljegyzés szertartása, hiszen semmilyen törvény nem ...

Esküvő

Napjainkban egyre gyakoribb megoldás esküvő alkalmával a násznép vendégül látása hidegkonyhai megoldással. A hidegtál és saláta nem csak alkalomhoz illően elegáns, de friss, egészséges, és sokféle ízlést képes egyszerre kiszolgálni.

Az esküvő egy jogi ...

Anyák napja

Az anyák napja az egyik legkedvesebb ünnep az évben. Globálisan szinte mindenhol megünneplik.

Hazánkban az anyák napja május első vasárnapján van. Ilyenkor illő az édesanyákat felmenteni a szokványos házimunkák alól. A gyerekek és az édesapa karöltve ...

Húsvéti hidegtálak

A húsvét a keresztény világ egyik legfontosabb ünnepe, mely alkalommal a hívők Jézus feltámadását ünneplik.

A Biblia szerint Jézus megváltotta az emberiség összes bűnét a kereszthalál által, majd a halál felett is győzedelmeskedett a feltámadásával. Ezt ...

Pünkösd

A pünkösd keresztény ünnep, mely napon a hívők a Szentlélek kiáradását ünneplik meg. Minden évben húsvét után a 7. vasárnapon és hétfőn kerül megünneplésre.

A katolikus hit szerint a pünkösd jelenti a húsvéti misztérium beteljesedését. Éppen ezért a ...

Márton nap

A Márton nap kifejezetten magyar ünnep, november 11-én tartandó. Napjainkban a november 11-éhez legközelebb eső hétvége a Márton napi vásárok és programok időszaka.

Hagyományosan a Márton nap az adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor nem csak ...

Mindenszentek

A mindenszentek ünnepe és a halottak napja sok ember számára összemosódik, mivel egymást követő napokon van, november 1-én és 2-án.

Mindenszentek napja hagyományosan november első napja, ez az összes üdvözült lélek ünnepe, továbbá azokat a szenteket ...

Mikulás

Mikulás napja december 6-án van, mint ahogy azt minden gyermek nagyon jól tudja, hiszen aznap reggelre ébredve megtalálják az ajándékaikat, amit a Mikulás hozott számukra.

Napjainkban a Mikulás a legenda szerint Lappföldön él. Minden évben ...

Karácsony

A karácsony a keresztények számára Jézus születésének ünnepe, ám nem csak a vallásos emberek számára fontos ez az időszak, hiszen az egész világ a szeretet ünnepeként éli meg. A karácsony globálisan a legjelentősebb, a legszélesebb körben megült ünnep.

...
Karácsonyi ételek és szokások

A karácsony nem csupán egyetlen ünnepet, hanem egy egész ünnep-sorozatot jelöl, melyről a legtöbb embernek a szeretet, a vendégjárás, az ajándékozás és az evés-ivás jut eszébe.

Van néhány karácsonyi szokás, ami évszázadokon keresztül fennmaradt. Ilyen ...

Szilveszter

A szilveszter a világ nyugati felén minden ember számára az év lezárását és az új év kezdetét jelöli, mely köré hagyományok sora kötődik.

Az év utolsó napja, egyben az év zárása a szilveszter elnevezést I. Szilveszter pápa után kapta, aki a IV. ...

Üzleti vacsora illemtana

Az üzleti ebéd vagy vacsora régóta hagyományosan bevett szokás üzletfelek között, mely alkalmat ad a kapcsolatok megalapozására, illetve konkrét szerződések megbeszélésére.

Egy üzleti vacsora mindenképpen előzetes tervezést kíván, főként a vacsorát ...

Rendezvények, események, party szervíz, catering

Rendezvények, különleges események, esetleg saját házi buli, vagy céges parti, évzáró? Sok éves tapasztalat a party szervíz, catering terén.

Önnek a HIDEGTÁLKIRÁLYRA van szüksége!

Friss hidegtálak, saláták óriási választéka található meg kínálatunkban. ...

Halotti tor

Halotti tor alkalmával válassza a vendéglátás legkényelmesebb és legegyszerűbb módját, rendeljen hidegtálat házhoz szállítással.

A javaslat oka roppant egyszerű. Halotti tor előtt a család kimerült a lelki bánat és a sok ügyintézés miatt. A halotti ...

Az online bankkártyás fizetést fejleszti és üzemelteti:
simplepay otp bankcard en top

Bankkártyás fizetési tájékoztató

 
 
 

mindenszentek

A mindenszentek ünnepe és a halottak napja sok ember számára összemosódik, mivel egymást követő napokon van, november 1-én és 2-án.

Mindenszentek napja hagyományosan november első napja, ez az összes üdvözült lélek ünnepe, továbbá azokat a szenteket is ezen a napon ünneplik, akiknek nincs külön emléknapjuk.

A mindenszentek ünnepe először a VIII. században jelent meg, mint a megemlékezés napja. Száz évvel később már hivatalosan elismert ünneppé vált.

Sokan összetévesztik a halottak napjával, ami egy nappal később, november 2-án van. Ezt a X. század óta tartjuk azoknak az elhunytaknak a tiszteletére, akik még nem üdvözültek.

Az angolszász országokban a mindenszentek előtti estét hagyományosan ünneplik, ez a halloween ünnep, ami szó szerint „minden szent estéje” jelentéssel bír.

A mindenszentek ünnepére és halottak napjára vonatkozó hagyományok mára összemosódtak. Eredetileg mindenszentek ünnepéhez főként egyházi szokások kötődnek. A halottak napja az, melyben az emberek tevékenyen részt vettek, és részt vesznek ma is.

A legelterjedtebb hagyomány ilyenkor a sírok látogatása. Mivel hazánkban ez munkaszüneti nap, ezért ilyenkor igen élénk rokonlátogatás zajlik. Alapvető oka a családok szétszóródása az országban. A sírlátogatás olykor több órás utazást is megkövetel a családtagoktól, ami a temetői látogatás után rokonlátogatásban folytatódik.

Sírlátogatás és gyertyagyújtás hagyománya

A sírlátogatás, a gyertyagyújtás és a sírok virággal való feldíszítésének hagyománya ősi hiedelmekre vezethető vissza, mely később már szokássá vált.

A gyertyagyújtás eredetileg azt a célt szolgálta, hogy a véletlenül elszabadult lelkek könnyebben visszataláljanak végső nyughelyükre.

A sírokat a hozzátartozók azért tették rendbe mindenszentek napján, valamint azért díszítették fel virággal, hogy az elhunyt szívesebben maradjon a helyén és ne kóboroljon el.

A gyertyagyújtás nem csak a síroknál vált hagyománnyá, hanem a hozzátartozók otthonaikban is gyertyát gyújtottak. Ez eredetileg abból következett, hogy a hagyományos felfogás szerint mindenszentek és halottak napja közötti éjszakán a halottak hazalátogattak hátrahagyott szeretteikhez. A hozzátartozók azért gyújtottak gyertyát minden helyiségben, hogy az elhunyt könnyebben tudjon közlekedni a házban.

Halottak napján hagyományosan órákon keresztül szóltak a harangok. Ennek eredeti célja az volt, hogy az elhunytak lelkét megnyugtassa és enyhítse szenvedéseiket.

Halottak hete

Régen hagyomány volt, hogy az emberek nem dolgoztak a halottak hetében, tehát mindenszentek hetén.

Ez a hagyomány ma is visszatérni látszik, bár más okból, mint eredetileg.

Régen az emberek azért nem dolgoztak ezen a héten, mert féltek, hogy a munkával megzavarják az elhunytak lelkét, ami később szerencsétlenséget hozhatott a háznépre. Minden típusú munkavégzés tilos volt mindenszentek hetében.

Hasonló szokás volt az elhunytak megvendégelése, mint halotti tor alkalmával. Mindenszentek napján, halottak napján, de néhol egész héten friss ennivalót és innivalót tettek ki az asztalra az elhunytnak. Némelyek a sírhoz is vittek ennivalót, amit hagyományosan a koldusok ettek meg. Ez jelképezte azt, hogy az elhunyt jóllakott és elégedett.

Mindenszentek napjainkban

Napjainkban is gyakori, hogy a családok mindenszentek hetében nem dolgoznak. Ennek elsődleges oka általában vagy a temetőhöz való utazás, vagy a rokonok fogadása, megvendégelése.

Mivel a családok akár több száz kilométerre is lakhatnak egymástól, ezért mindenszentek ünnepén és halottak napján igen gyakori a vendéglátás a rokonok részéről.

Ehhez kínálunk elegáns, takarékos és kényelmes megoldást hidegtál választékunk révén!

Önnek csak annyi a dolga, hogy kiválasztja a megfelelő hidegtálakat és megadja nekünk a házhoz szállítás időpontját. Akkor sem lenne kényelmesebb és olcsóbb, ha saját maga készítené el a vendégváró falatokat. Tegye egyszerűvé a vendéglátást, válogasson hidegtál választékunkban!

 

Scroll to top

Az online bankkártyás fizetést fejleszti és üzemelteti:
simplepay otp bankcard en top

Bankkártyás fizetési tájékoztató

simplepay otp bankcard en top

OTP SZÉP kártya fizetési tájékoztató